Siirry sisältöön

Ratsusuunnan tammapalkkiot hakuun 15.10. mennessä

Tammapalkkioita maksetaan vuonna 2023 syntyneestä, Suomen Hippoksen ylläpitämään kantakirjaan merkitystä varsasta, jonka isäori on jalostusarvosteltu ja hyväksytty jalostusarvostelussa rodun vaatimusten mukaisesti. Tammapalkkioiden perusteena käytetään erilaisia tuloksia. Osa tammapalkkioista myönnetään automaattisesti ja osa hakemusten perusteella.

Hakemukset on toimitettava kilpailutulosten perusteella palkittavien suomenhevosratsujen osalta Suomen Hippokseen 15.10. mennessä. Muille kuin edellä mainituille tammapalkkioon oikeutetuille tammoille palkkiota ei tarvitse hakea erikseen, vaan tammat otetaan mukaan automaattisesti. Tammapalkkiota ei voida myöntää määriteltyjen kriteerien ulkopuolelta.

Tammakohtainen palkkio on suomenhevosilla 500 euroa. Tammapalkkio maksetaan varsan kasvattajalle.

Tammapalkkion saamiseksi varsa tulee olla ilmoitettu syntyneeksi kasvattajasitoumuksella syntymävuonna 30.9. mennessä.

SUOMENHEVOSET

J-suunta 

Juoksijasuunnan suomenhevosista tammapalkkio maksetaan 130 tammalle.

  1. kaikki jälkeläisistään Valio-palkitut suomenhevostammat,
  2. 20 tammaa valitaan voittosumman mukaisessa paremmuusjärjestyksessä, voittosumman minimi kuitenkin 50 000 e,
  3. Loput palkittavat tammat valitaan varsomisvuoden jalostusindeksin mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

R-suunta 

Perusteet: Ratsusuunnan suomenhevosista tammapalkkio maksetaan 40 tammalle.

  1. Kaikki jälkeläisistään Valio-palkitut suomenhevostammat,
  2. 20 tammaa valitaan Suomen Ratsastajainliiton aluetason ja kansallisen sekä kansainvälisen tason kilpailutulosten perusteella paremmuusjärjestyksessä hakemusten mukaan,
  3. Loput palkittavat tammat valitaan jalostusarvostelun käyttö- ja rakennepisteiden keskiarvon perusteella paremmuusjärjestyksessä. Tamman jalostusarvostelun tulee olla tehty viimeistään varsomisvuonna 15.10. mennessä. Jalostusarvostelun ajankohtaa ei muutoin ole rajoitettu.

T- ja P-suunta  

Työ- ja pienhevossuunnan suomenhevosista tammapalkkio maksetaan molempien jalostussuuntien osalta 10 tammalle. Jos palkittavia ei toisella suunnalla ole riittävästi, palkitaan vastaavasti toisen suunnan tamma.

  1. Kaikki jälkeläisistään Valio-palkitut suomenhevostammat,
  2. Loput palkittavat tammat valitaan jalostusarvostelun käyttö- ja rakennepisteiden keskiarvonperusteella paremmuusjärjestyksessä. Tamman jalostusarvostelun tulee olla tehty viimeistään varsomisvuonna 15.10. mennessä. Jalostusarvostelun ajankohtaa ei muutoin ole rajoitettu.

Suomen Hippos ry / Kuva: Jukka Timonen