Siirry sisältöön

Harrasta

Nykyaikainen, monipuolinen suomenhevonen palvelee monissa hevosurheilun ja -harrastuksen lajeissa. Lajien kirjoon kuuluvat raviurheilu, monté eli raviratsastus, ratsastuksen eri lajit esteratsastuksesta aina koulu- ja kenttäratsastukseen, valjakkoajo, työhevosharrastus, lännenratsastus ja hevosmatkailu.

Hevosiin ja hevosharrastuksiin vasta tutustuva voi aloittaa vaikkapa siitä, että viettää aikaa hevosen kanssa, silittelee ja harjailee, käy hevosen kanssa kävelyllä luonnossa. Kokeneemmalle ja tavoitteelliselle harrastajalle on tarjolla laadukasta ja taitotasolleen sopivaa tekemistä eri lajien parissa.

Ratsastuskoulut tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja laadukasta opetusta kaikenikäisille ja -tasoisille harrastajille. Suomenhevoset ovat suosittuja opetushevosia monissa ratsastuskouluissa rauhallisuutensa ja tasaisten liikkeidensä ansiosta. Valitsemalla Suomen Ratsastajainliiton jäsentallin saat turvalliset olosuhteet, ammattitaitoisen opetuksen sekä koulutetun ja sinulle sopivan opetushevosen. Ja voit olla varma, että hevosten hyvinvoinnista huolehditaan.

Ravikoulut ovat turvallinen tapa tutustua raviurheiluun ohjatusti, opetella valjastamista, ajamista ja muita raviurheilemiseen liittyviä taitoja. Kursseja järjestetään eritasoisille harrastajille alkeista aina valmentamista ja kilpailemista koskeviin kursseihin saakka. Ravikoulut toimivat Suomen Hippos ry:n alaisuudessa, ja niitä voi olla raviratojen yhteydessä tai yksityisinä kouluina. Tietoa ravikouluista löydät Hippoksen sivuilta.

Seuratoiminta on oivallinen tapa harrastaa. Siihen voi osallistua monin tavoin: olla aktiivinen toimija tai kilpailija, osallistua talkootoimintaan ja mahdollistaa siten tapahtumien ja kilpailujen järjestämistä ja vaikkapa lasten harrastamista, tai olla kannatusjäsen, jonka tuki on seuralle yhtä arvokasta kuin aktiivitoimijoiden. Lajin mukaista seuratoimintaa on tarjolla Ratsastajainliiton jäsenseuroissa ja mm. raviurheiluun liittyen Suomen Hippoksen jäsenyhteisöissä. Yksi tapa on olla mukana tukemassa suomenhevosen hyväksi tehtävää työtä, joka tähtää suomenhevosen tulevaisuuden ja aseman turvaamiseen puhtaana rotuna, voit liittyä jäseneksi johonkin suomenhevosyhdistyksistä.

Suomenhevosharrastuksen pariin

Tästä löydät yrityksiä ja talleja, jotka tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia harrastaa suomenhevosella. Lähde rohkeasti tutustumaan!

Rauhalan talli, Kirkkonummi
FennEQ, Tuusula
Ratsastustaito A., Raasepori
Ratsastuskoulu Saajan Talli, Hämeenlinna
Hessi-talli, Urjala
KJ Equine Balance, Muurame
Kaviohovi ratsastuskoulu, Muurame
Ruskan Riemut, Laukaa
Koivikon Hevoshaka, Korpilahti
HS-talli, Kouvola
Pikkusuokin talli, Virolahti
Ratsuniemen Talli, Lappeenranta
Hoivapalvelut, Onnenpisara Ruokolahti
Turkan Ratsurinne, Oulu
Ruska Laukka elämykset, Kuusamo
Outisen Ratsastuskeskus, Kemijärvi
Similän Ratsutila, Tammela
Hevoshaka, Loimaa
Onnenhevoset, Savitaipale
Petran Hevostoiminta, Tyrnävä
Lähdeniityn talli, Lieksa
ML-Talli, Pyhäjärvi
Villalantalli, Lappeenranta

Yrittäjä, haluaisitko palvelusi tälle listalle? Ota yhteyttä info@suomenhevonen.fi