Siirry sisältöön

Suomenhevoset edustavasti esillä Haminassa

Haminassa järjestetään ensi kertaa Hevoset Bastionissa tapahtuma 8.–12. kesäkuuta. Erirotuiset hevoset ja ponit tarjoavat niin korkeatasoista urheilua kuin show-näytöksiä kahdella ohjelma-areenalla.

Äänenkantaja ja Liisa Sassi-Päkkilä estemestaruuskisoissa syyskuussa Suomenratsujen Kuninkaallisissa Ypäjällä. Kuva: Jukka Timonen

Suomenhevonen on vahvasti tapahtumassa mukana perjantaipäivästä 10.6. lähtien.

Perjantai-ilta huipentuu Bastionin Areenalla suomenhevosten kansallisen tason este- ja kouluratsastuskilpailuihin.

Suomen Hippos järjestää perjantaina Eliittinäyttelyn superfinaalin, jossa erirotuiset 1–3-vuotiaat varsat kilpailevat kaikkien rotujen parhaan varsan tittelistä. Mukana ovat myös suomenhevosvarsat.

Cityravit järjestetään kolmannen kerran Suomessa. Haminan ydinkeskustassa sijaitseva Kadettikoulunkatu muuntuu hiekalla ja kivituhkalla päällystetyksi raviradaksi.

Suomenhevoset kilpailevat perjantaina monté-lähdössä. Montéssa eli raviratsastuksessa ohjastaja istuu kärryjen sijaan satulassa hevosen selässä ja kilpailu käydään raviurheilun säännöillä. Järjestäjinä ovat Hippos ja Suomen Montéohjastajat ry.

Lauantaina 11.6. suomenhevonen esittäytyy uuden brändi-ilmeensä, ”Loistava kaikessa”, mukaisesti Bastionin Areenalla. Kansallisrotumme varaan on rakennettu monenlaisia tehtäviä esittelevä näytös, joka näyttää, mihin kaikkeen suomenhevonen pystyykään. Näytöksen järjestelyistä vastaavat suomenhevosyhdistykset.

Lauantaina järjestetään kansalliset esteratsastuskilpailut suomenhevosille. Suomenhevosravurit pääsevät puolestaan näyttämään vauhtinsa Kadettikoulunkadun areenalla Cityravit-lähdössä. Kilpailut käydään harvinaisella knock out -periaatteella. Järjestäjinä ovat Hippos ja Suomen Ravivalmentajat ry.

Sunnuntaina 12.6. on vuorossa jälleen suomenhevosten monenlaisia tehtäviä esittelevä näytös.

Jukka Timonen